duminică, 15 decembrie 2013

Cele mai indicate orase europene pe care sa le vizitezi in timpul iernii

Cine a spus ca vacantele trebuie sa implice plaja si soare? Cateva dintre destinatiile europene sunt cel mai bine de explorat in timpul iernii, cand sunt temperaturi scazute si zapada.
Iernile in Europa pot fi magice iar monumentele acoperite de zapada au farmecul lor. Mai mult decat atat, acestea sunt mai putin aglomerate si nu la fel de scumpe ca vacantele exotice.
Cu cele cinci destinatii enumerate mai jos, cu siguranta, vei gasi ceea ce cauti, fie ca este vorba de satul lui Mos Craciun, de partii perfecte pentru schiat, de distractie sau de monumente istorice.
Ce tip de destinatie de iarna ai prefera?
  1. Laponia – Stiai ca Mos Craciun chiar exista? El traieste in inzapezita Laponie, o zona a Finlandei. Orasul natal al lui Mos Craciun este cat se poate de real si este un adevarat paradis al iernii, cu reni si cu de toate. Laponia este situata in zona arctica. Desi este zona cea mai nordica a Europei, acest lucru nu ar trebui sa te opreasca de la aceasta calatorie in timpul iernii, ba din contra. In Laponia, te poti plimba cu sania trasa de reni sau de caini, poti vizita orasul natal al lui Mos Craciun, Rovaneimi, care este chiar capitala acestei zone arctice. Iarna in Lapoia incepe la mijlocul lui octombrie si dureaza aproximativ 200 de zile iar pe Mos Craciun il poti vizita in orice zi a anului.
  2. Venetia – Iarna este momentul perfect pentru tine sa te aventurezi in acest oras incredibil de romantic, Venetia. Reperele importante pe care le poti vizita aici, sunt Piata San Marco, Turnul Bell, Basilica San Marco si Palatul Dogilor. Cu toate acestea, asa cum stim cu totii, principalele atractii ale Venetiei sunt faimoasele sale canale, care pot fi admirate de pe Podul Rialt sau prin plimbarile cu gondola pe Grand Canal.
  3. Amsterdam – Capitala Olandei este adesea mentionata ca fiind “Venetia Nordului”, datorita celor peste 100 de kilometri de canale. Acum imagineaza-ti cum arata aceste canale inghetate, cu oameni care patineaza pe canalul Keizersgracht, chiar in centrul Amsterdamului. In plus, acest oras este intr-o petrecere continua pe tot parcursul anului. Daca ajungi aici, trebuie neaparat sa vizitezi fabrica de bere Heineken, Muzeul Van Gogh, Casa Anne Frank si sa faci macar o plimbare prin districtul Red Light.
  4. St Moritz – Situat la inaltime, in Alpii elvetieni, acest loc este perfect pentru a-ti petrece vacanta la munte, in special iarna. St Moritz este considerat, de fapt, prima statiune de iarna din lume si este celebru datorita peisajelor uluitoare, a partiilor ideale pentru ski si pentru minunata ospitalitate elvetiana. Cele patru partii montane din zona sunt Corviglia, Corvatsch, Diavolezza si Zuoz si ofera un sortiment de activitati in aer liber, cum sunt schiatul, snowboardul, mountain bike-ul, calaria si drumetiile.
  5. Hallstatt, Austria – Daca esti in cautarea unei locatii europene linistite si putin populate, atunci Hallstatt este locul ideal pentru tine. Cu o populatie de sub 1000 de locuitori, acest orasel este ascuns in muntii inzapeziti ai Austriei. Hallstatt cucereste prin arhitectura sa unica, ce include casa de oase Beinhaus, care dateaza din secolul al 12-lea si detine peste 1200 de cranii, un muzeu de patrimoniu mondial, cunoscut ca fiind prima mina de sare din lume si, de asemenea, pesteri de gheata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu