vineri, 27 septembrie 2013

Delta Dunarii

Delta Dunarii este a doua delta ca marime din Europa si una dintre cele mai frumoase rezervatii naturale din intreaga lume. Raspandita peste aproape 3500 de kilometri patrati si situata in sud-estul Romaniei, Delta Dunarii face parte din patrimoniul UNESCO, inca din anul 1991. Principalele motive pentru care aceasta destinatie turistica este atat de atractiva, sunt flora si fauna unice, ambele fiind conservate in mod natural. Frumusetea rafinata si linistea care caracterizeaza acest loc mirific reprezinta o atractie foarte populara atat in randul localnicilor, cat si pentru turistii din toate colturile lumii care, din numar din ce in ce mai mare, vin in Romania pentru a-si petrece vacantele. Ceea ce face din Delta Dunarii un loc atat de diferit de alte locatii similare din intreaga lume, este frumusetea sa naturala, neschimbata de progresele civilizatiei. Aici, turistii au deosebita placere de a face plimbari cu barca prin intermediul canalelor deltei si astfel ei pot vedea peisajul fermecator si miile de specii de pasari de o frumusete rara. De asemenea, Delta Dunarii adaposteste peste 1600 de specii de plante, de la salcii si plopi, la plante exotice. Adevaratul spectacol al naturii este dat de plantele plutitoare, cum ar fi salcia de argint, nufarul si nasturelul.
Vara este cel mai bun sezon pentru a vizita Delta Dunarii, deoarece atunci turistii se pot bucura de plajele cu nisip si de baia in soare. Oamenii pot merge, de asemenea, la pescuit sau pot sa viziteze obiectivele turistice, cum sunt dunele de nisip, vechea asezare Histria sau, pur si simplu, pot sa-si bucure ochii cu frumosii pescarusi, pelicani, rate salbatice si egrete.
Delta Dunarii adaposteste 98% din fauna acvatica a Europei. Cu mai mult de 300 de specii ornitologice si peste 100 de specii de pesti, acest loc merita, cu adevarat, faima. Totodata, este un loc unde poti sa evadezi de tehnologia de azi, de rutina de zi cu zi sau, pur si simplu, un loc in care sa te bucuri de unele dintre cele mai deosebite peisaje naturale.Tu ai fost in Delta sau doar ai citit despre ea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu